A bojli kiválthatja az élő csalit

A bojlit szeretik a halak
A bojlit szeretik a halak

Egy jó fogás érdekében sokat kell tennie a horgásznak. A csali a lelke az egész tevékenységnek, ami nélkül nem sok sikerrel indulhatunk el. Attól függően, hogy mit szeretnénk fogni, a felhozatal között szerepelhet a bojli, vagy éppen bármi más. Régen a gilisztán kívül, még sok mást is felhasználtak csaliként.

A főtt kukorica vagy éppen búza sokáig nagyon elterjedt volt. Egy igazi pecás, még akkor sem esett kétségbe, hogyha véletlenül otthonmaradt a csali, mert könnyedén fel tudta találni magát és az adott körülményekhez alkalmazkodott. Elég volt egy kis füves rész ahhoz, hogy szöcskét fogjon, ami a horogra kerülve máris finom lakomának számított a halak részére.

A mai technika azonban már szinte teljesen nélkülözhetővé teszi az élő csalit, mint szükséges lehetőséget. Leginkább, a külön ezen célra gyártott termékeket használjak jelentős számban, mint amilyen lehet a bojli is. Nemcsak előre elkészített lehet, hanem kis ügyeskedéssel saját magunk otthon is megcsinálhatjuk, amennyiben úgy érezzük, hogy tudunk valami újat, ami még nincs a polcokon.