Mik a horgászás írott és íratlan szabályai?

A horgászat íratlan szabályai
A horgászat íratlan szabályai

Ha még nincsen túl sok tapasztalata a horgászás terén, akkor olvassa el ezt a cikket, mert fontos információkat tudhat meg az illemről! Azt tanácsoljuk, hogy a partra mindenképpen vigyen magával egy nagyobb méretű zacskót, mert nem szabad a vízparton hagyni a szemetet.

Sajnos vannak olyan flakonok, zsinegek és horgok, amelyek balesetet is okozhatnak, ezért gondoljon a többiekre is és takarítson fel maga után! Ha a kifogott halat nem szeretné hazavinni, akkor eressze vissza a vízbe és semmiképpen ne hagyja a parton!

Lehetőleg maradjon csendben a pecázás során, mert a hangoskodás a többiek zsákmányát elijesztheti. A parton keressen egy olyan helyet, ahol nincs túl közel a többi horgászhoz, hiszen így biztosan nem akadnak össze a zsinegek. Tisztelje a természet értékeit és óvja a part menti élővilágot!

Mindazonáltal jó lenne, ha olyan felszerelést vinne magával, amelyik minden szempontból megfelel a célnak. Az allatwebshop.hu webáruházban vehet mentőmellényt is, ami mindenképpen szükséges a csónakos horgászathoz.