A méhpempő segítheti a teherbeesést

Méhpempő

Az emberiség számos felfedezése köthető a természetben megfigyelt és bevált módszerek alkalmazásához. A méhpempő jótékony hatásainak vizsgálata is a méhek megfigyelésével kezdődött. Abból indultak ki, hogy a méhkirálynő kizárólag méhpempővel táplálkozik. Ezt követőn több kutatással sikerült alátámasztani olyan kedvező hatásokat, mint az agyserkentés és termékenység fokozás méhpempővel.

A kiindulópont az volt, hogy a méhkirálynő az egyetlen, aki szaporítószervvel rendelkezik, illetve akár öt-hat évig is elél, amit ugyancsak a táplálkozási szokásaival hoztak összefüggésbe. Nagyon jó hír, hogy a méhpempő fogyasztása megoldás lehet a meddőségre, hiszen a házaspárok 15%-a küzd valamilyen problémával, ami miatt nem sikerül a gyerekvállalás.

A méhpempő hatóanyagai segítenek a hormonháztartás helyreállításában, ami a meddőség egyik oka. Ugyanakkor csökkenti az olyan káros tényezők hatásait, mint a stressz, dohányzás vagy alkoholfogyasztás. A méhpempő hatásai közül fontos kiemelni az agyi tevékenységek serkentését, a memória javítását is.